Maling

Maling af plankegulve og parketgulve benyttes relativt sjældent, da træ udseendet derved vil fordufte. Træ er et praktfuld naturens materiale, som passer til ethvert hus eller lejlighed. Træ som gulv giver varme, hygge og hygge. Dette billede vil dog gå fortabt ved overmaling. Det er bestemt ikke irrelevant hvorledes et parketgulv males, så anvend til stadighed en kompetent håndværker til maling af plankegulve og parketgulve.

Hvorfor male gulve?

Maling er en holdbar overflade som er fulddækkende. Dermed kan træets naturlige look ikke ses, derimod opnår man med maling en heldækkende ensfarvet gulvoverflade. Maling er en fortræffelig overflade mulighed til særdeles slidte parketgulve, som ikke tåler en afhøvling eller gulvafslibning.

Typer af gulvmaling?

Der anvendes som regel 2 forskellige former for gulvmaling, epoxy og alkyd. Begge former for maling er forholdsvis slidstærke og benyttes ikke kun på parket, men også på betongulve i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre trucks.

Hvorfor gulvmaling?

Når et parketgulv er nyt eller nyslebet, vil gulvbehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling benyttes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder halvmat, mat, halvblank, blank, silkemat. Et malet pankegulv eller parket er rengøringvenlig, let at vedligholde samt smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet

Parketgulv eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, snavs, støv eller smuds vil skabe problemer.

Hvordan plejes og vedligeholdes et malet parket?

Når malingen viser tegn på slid og brug, kan det behandles påny. Er malingen slidt igennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele falden. Gulvvedligeholdelse, gulvpleje og rengøring er nemt ligesom på et lakbehandlet parketgulv. Ved rengøring får du et rent gulv hurtigt og let, hvilket selvfølgelig er vellidt hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk farve. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Ring til os for en snak om perspektiv for dit pankegulv eller parket.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *